Kommende ændringer

I den senere tid har Det Grønlandske Hus i Aalborg (DGH) oplevet en øget interesse og brug af dets tilbud inden for både uddannelses- og socialafdelingen. Dette kombineret med at Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune til flere møder har givet udtryk for, at de er i gang med at ændre deres servicering for herboende grønlændere, giver DGH anledning til at revurdere hvordan man skal agere i fremtiden.

I den forbindelse har ledelsen set på muligheder for forandring af strukturen og arbejdsgangene i DGH i Aalborg og den fremtidige organisering. Disse har primært haft afsæt i et ønske, om at DGH bliver mere tydelig i sin profil og kerneydelser, i forhold til de grønlandske borgere som Huset skal servicere og som gør brug af Huset.

En måde at gøre dette på er at samle Husets aktiviteter under et tag. Dette betyder at man vil kunne bruge de samlede personaleresurser på en bedre og mere effektiv måde. Som det er i dag er Huset og dets arbejdsgange ikke samlet, da samlingsstedet Tamassa ligger på en anden lokation i Aalborg bymidte.

Endvidere vil der kunne blive et bedre sammenspil mellem de forskellige arbejdssteder og afdelinger. Man vil kunne opnå nogle gode synergieffekter for eksempel mellem Socialafdeling og uddannelses afdeling. Også i de enkelte afdelinger vil der kunne blive mere intensive og forbedrede samarbejder mellem Tamassa, Inklusionsprojektet og Åben Rådgivning, der i dag er opdelt.

Dette betyder at der i højere grad skal være en fokus på de Sociale og Uddannelsesmæssige perspektiver i Husets daglige virke, som er Husets kerneydelser.

Tager vi en samlet vurdering af Husets virke efter det år der er gået, efter fraflytningen af Umanakvej, er det tydeligt at de grønlandske borgeres brug af de nye lokaliteter på Vesterbro 79, ikke er steget mærkbart, som det oprindeligt var tanken og ønsket. Huset er ganske vidst blevet mere synliggjort, borgerne i Aalborg by er blevet mere opmærksomme på DGH, mens de grønlandske borgere og ikke mindst de studerende, har ytret at flytningen ikke har haft en større effekt. Vi forventer en samling af aktiviteterne vil have en positiv effekt på brugen af DGH.

Baggrunden for ovenstående strukturændring, betyder en ændring for de lejere som er i DGH i dag. DGH får ved Tamassas fraflytning fra Aagade brug for at kunne råde over samtlige etagemeter på Vesterbro 79 og lejemålene er derfor opsagt til ophør fra 1. juni 2018. DGH har oplevet et godt samarbejde med lejerne og forventer også dette kan forsætte til trods for fraflytningen.

Der vil i løbet af foråret blive afholdt et informationsmøde for grønlandske borgere i Nordjylland, hvor der vil blive redegjort nærmere for hvordan den nye organisering vil forme sig.

 

Søren Stach Nielsen

Direktør

Det Grønlandske Hus i Aalborg

 

 

Se eller download opslaget som PDF ved at klikke her. 

 
aalborg_gronlandskehus__logo_hires.png
 

Avalaks Generalforsamling

Kære AVALAK'kere, medlemmer og studerende

Det er blevet tid og du er inviteret til AVALAK’s årlige ordinære generalforsamling 2017!

Der vil hertil være snacks, frokost, middag og fest efter generalforsamlingen!

Alle er velkommen til at deltage – uanset om man er medlem, også hvis man ikke er medlem endnu.

Dato: Lørdag d. 4. November Kl. 11:00
Sted: Det Grønlandske Hus i Aarhus, Dalgas Avenue 52, 8000 Aarhus C

Tilmedlingsfrist: 28. Oktober 2017

Tilmelding kan ske ved at klikke her

Se oplægget på Facebook ved at klikke her

Ny bekendtgørelse om uddannelsesstøtte

Pr. 1. august 2017 trådte ny bekendtgørelse om uddannelsesstøtte i kraft.

Nogle af de væsentligste ændringer strammer op på regler om feriefrirejser.

Andre væsentlige ændringer er blandt andet stramninger i forbindelse med antal uddannelser, man kan få støtte til, samt stramninger i forbindelse med ekstraundervisning.

Til gengæld åbner den bl.a. mulighed for at give støtte til fjernundervisning, og stipendium bliver forudbetalt.

Den nye bekendtgørelse kan læses her: http://sunngu.gl/da/Uddannelsesstoette/Inatsisit

Det Grønlandske Hus i Aalborg åbner for rådgivning i Hjørring

Kom til Åbent Hus og Kaffemik:

Forsamlingsbygningen, Salen

Østergade 9, Hjørring

Den 13.oktober 2017 kl.13-15

I anledning af at det Grønlandske Hus i Aalborg åbner et rådgivningskontor i oktober måned 2017 i Hjørring, vil det glæde os at invitere alle interesserede til et Åbent Hus-arrangement i Forsamlingsbygningen.

Du vil her kunne høre nærmere om rådgivningstilbuddet som henvender sig til borgere med grønlandsk baggrund i det nordlige Vendsyssel. Du vil blandt andet kunne få hjælp til afklaring af spørgsmål af social karakter og hjælp i kontakten til forskellige sociale myndigheder.

Åbningstiderne for den åbne rådgivning i Hjørring bliver i dette år:

Tirsdag d. 31 oktober kl. 10:00 - 14:00
Tirsdag d. 14 november kl. 10:00 - 14:00
Tirsdag d. 12 december kl. 10:00 - 14:00

Det Grønlandske Hus vil på dagen informere yderligere om tilbuddet. Desuden er vi vært for et lille Kaffemik og der vil være lidt underholdning.

Vi glæder os til se dig/jer.

 

Ane Inuk Lundblad Bengtsen og Per Hjelm Hansen

Det Grønlandske Hus i Aalborg

Vesterbro 79

9000 Aalborg

Tlf. 98146800

al@dgh-aalborg.dk / phh@dgh-aalborg.dk

 

 

Ammasumik Hjørring-imi ammaanersiorneq

Forsamlingsbygningen, Salen

Østergade 9, Hjørring

Den 13.oktober 2017 kl.13-15

 

Kalaallit Illuat Aalborg-imi ammasumik saaffiginnittarfiata immikkoortortaqarfia ammaanersiussaaq oktoberimi 2017, illoqarfimmi Hjørring-mi, katerisimaarnissamut kikkunnut tamanut soqutiginnittunut qaaqqusivoq, Forsamlingsbygningen-mi.

Uani paasititsissutigineqassaaq ammasumik saaffiginnittarfiup neqeroorutai kalaallinut najugaqavissunut Jyllandip avannaani najugalinnuummata. Makkuusinnaappullu erseqqinnerusumik paasisaqarfigisinnaasat, inuttut inissisimanerni paasisaqarnerorusukkaanni imaluunniit ikiorneqarnissamik pisariaqartitsigaanni pisortat allaffeqarfiinut imaluunniit assigisaanullu saaffiginninnissamut ikiorneqarnissamut.

Ullunilu ukunani aamma saaffiginnittoqarsinnaavoq
Tirsdag d. 31 oktober kl. 10:00 - 14:00
Tirsdag d. 14 november kl. 10:00 - 14:00
Tirsdag d. 12 december kl. 10:00 - 14:00

Ulloq taanna Kalaallit Illuat neqeroorurutinut itinerusumik paasissutissiissaaq. Aammattaaq ammaanersiornitsinnut atatillugu kaffillissaagut aliikkusersuinertalimmik.

 

Takunissat/takunissarsi qilanaaralugu inuulluaqqusivugut

Inussiarnersumik Inuulluaqqusilluta

Kalaallit Illuani Inunnik Isumaginninnermi Siunnersortit:

 

Ane Inuk Lundblad Bengtsen og Per Hjelm Hansen

Det Grønlandske Hus i Aalborg

Vesterbro 79

9000 Aalborg

Tlf. 98146800

al@dgh-aalborg.dk / phh@dgh-aalborg.dk

Det Grønlandske Hus i Aalborg har fået ny hjemmeside

Hjemmesiden for Det Grønlandske Hus i Aalborg er blevet opdateret. Alt indholdet fra den gamle hjemmeside er stadig tilgængeligt her på denne nye hjemmeside, men der er blevet ryddet op i indholdet, og vi har prøvet at gøre det nemmere for dig at finde hvad du leder efter.

Hvis du skulle møde problemer, eller får brug for hjælp, så skriv venligst en mail til os og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Mail: aalborg@dgh-aalborg.dk