Tilbage til Alle begivenheder

Udstilling: SYMBIOSE / Mimi Josefsen og Ujammiugaq Møller


  • Det Grønlandske Hus i Aalborg Vesterbro 79 Aalborg, 9000 Danmark (kort)

Vi glæder os til at vise udstillingen SYMBIOSE med de to unge grønlandske kunstnere Mimi Josefsen og Ujammiugaq Møller. Mimi og Ujammiugaq ønskede at udfordre sig selv ved at male selvportrætter som parafraser af kendte, men vidt forskellige, kunstnere som Andy Warhol, Frida Kahlo og Michael Kvium. De valgte 12 kendte kunstnere og i et år trak de tilfældigt et nyt kunstnernavn hver måned og lod sig inspirere af kunstnerens særegne stil til at lave et selvportræt. Hver malerstil har givet plads til at vise forskellige sider af dem selv som mennesker og grønlændere. Værkerne er derfor også vidt forskellige; nogle værker er fuld af humor, mens andre sætter fokus på vigtige emner som identitetskriser, angst, sorg, racisme og forhold til egen krop.

Kunstnerne siger selv om udstillingen:

Der må være nogen der genkender sig selv i den proces at se sig selv fra en anden vinkel, at opdage noget i sig selv, man ikke havde set før.

Udstillingen åbner fredag d. 12. maj kl. 15 med deltagelse af kunstnerne og servering af lidt godt til ganen. Det er gratis og alle er velkomne!

Udstillingen kan ses i Det Grønlandske Hus i Aalborg frem til d. 30. juni i husets normale åbningstid.