Spørgsmål vedrørende parkering

Vi får mange spørgsmål vedrørende parkering og parkeringstilladelser for tiden. Derfor vil vi opfriske reglerne nedenfor. I er som altid velkommen til at tage fat i os, hvis I har yderligere spørgsmål.

Om P-tilladelser ved Det Grønlandske Hus i Aalborg:

Udlevering af P-tilladelser kan ske til følgende grupper*:

• Håndværkere med arbejdsrelaterede gøremål hos DGH

• Samarbejdspartnere som er inviterede til møde hos DGH

• Journalister der kommer for at lave journalistisk arbejde hos DGH

• Oplægsholdere til DGH’s arrangementer

• Husets brugere/besøgende med ”Parkeringskort” (invalideskilt)

Der udleveres ikke P-tilladelser til:

• Brugere af DGH

• Handlende i butikken

• Gæster ved DGH’s arrangementer

Parkerer man på DGH’s parkering uden gyldig P-billet risikerer man en P-afgift fra parkeringsselskabet. Denne afgift er helt uden for DGH’s regi eller kontrol.

* Bemærk at ingen har krav på P-billet. Det vil altid afhænge af parkeringssituationen på P-pladsen.

Rådmand Nuuradiin S. Hussein i praktik

I går havde vi fornøjelsen af at byde rådmand og næstformand i Integrationsrådet, Nuuradiin S. Hussein, velkommen i Det Grønlandske Hus i Aalborg. Han havde nemlig praktikdag her hos os.

Nuuradiin fik et indblik i vores hverdag og de forskellige tilbud vi har her i huset. Nuuradiin besøgte blandt andet Tamatta, vores værested, hvor fællesspisning stables på benene hver dag og maden laves i fællesskab af frivillige brugere af huset. Han oplevede også ægte grønlandsk hygge i form af sysleri og håndarbejde, som vi stiller op til hver onsdag. Ligeledes kunne han hilse på medarbejdere fra Ydelseskontoret fra Aalborg Kommune, som kommer her hver onsdag.
Sidst men ikke mindst kunne vi stolt vise ham vores inklusionstilbud for unge mennesker: Arctic Street Lab, som ligger nede på Limfjordsværftet. Nuuradiin var nysgerrig og nærværende, og vi takker for en hyggelig og lærerig praktikdag.

Sysleri og håndarbejde

Nuuradiin besøger Arctic Street Lab

Nuuradiin og Anna

Besøg af Tusass i Det Grønlandske Hus

I dag har vi haft besøg af Tusass. Tusass er Grønlands udbyder af telefoni og internet, samt transportør af pakker og breve. Hvert år udgiver Tusass 23-24 nye frimærker. Ét af dem udgives til fordel for et godt formål og i februar 2021 udkom velgørenhedsfrimærket til fordel for de fire grønlandske huse i Danmark. Efter 2½ års salg kan overskuddet nu komme til udbetaling - derfor fik personalet i dag besøg af frimærkechefen Pertti Frandsen fra Tusass.

Frimærkechefen overrakte en check på 25.000 kr. til Huset, som vi er meget taknemmelige for. Hvad pengene skal bruges til, vil vi vente med at løfte sløret for .

Hvis du er interesseret i at læse mere om det flotte frimærke, tegnet af den grønlandsk-lettiske billedkunstner Bolatta Silis-Høegh, så kan du læse mere her.

Grønlands Julemærke 2023

I anledningen af Grønlands Julemærkefonds 50-års jubilæum præsenterer vi hermed det 50. julemærke, skabt af den talentfulde kunstner Coco Apunnguaq Lynge. Desværre vil julemærket være det sidste af sin slags, idet interessen for køb af julemærker har været dalende de sidste par år. Derfor afvikles fonden med udgangen af 2023. I 50 år har Grønlands Julemærkefond haft som formål at støtte grønlandsk kunst og kultur.

Det er kunstneren Coco A. Lynge, der har designet det allersidste julemærke. Hun er født i Nuuk og til daglig arbejder hun som illustrator, visual developer og character concept artist.

Du kan købe det sidste julemærke i vores butik:
Et almindeligt ark koster 75 kr.
Et miniark koster 35 kr.

Glem ikke muligheden for at erhverve julemærker fra tidligere år, som også er tilgængelige i butikken.

Åben Rådgivning i Hjørring

Rådgivning og vejledning om sociale spørgsmål for alle grønlændere i Region Nordjylland.

Sted: Lokale 2, 1. sal Forsamlingsbygningen Østergade 9, 9800 Hjørring

Tirsdag d. 13/6 kl. 10-14

Naapinnissat qilanaaraarput / Vi glæder os til at møde dig.

Apeqqutissaqaruit Kalaallit Illuani sulisut saaffigisinnaavatit / Hvis du har spørgsmål kan du kontakte medarbejderne i Det Grønlandske Hus i Aalborg her.

Åben Rådgivning i Hjørring

Rådgivning og vejledning om sociale spørgsmål for alle grønlændere i Region Nordjylland.

Sted: Lokale 2, 1. sal Forsamlingsbygningen Østergade 9, 9800 Hjørring

Tirsdag d. 16/5 kl. 10-14

Naapinnissat qilanaaraarput / Vi glæder os til at møde dig.

Apeqqutissaqaruit Kalaallit Illuani sulisut saaffigisinnaavatit / Hvis du har spørgsmål kan du kontakte medarbejderne i Det Grønlandske Hus i Aalborg her.

NY GRØNLANDSK FORENING I HJØRRING

🌸Naapiffik Neriusaaq🌸

Nuannaarutigalugu nalunaarutigissavarput naapittarfittaaq Neriusaaq 1. april 2023 ammaanersiussavarput nalunaaqutaq ataatsinut Østergade 9 Hjørring. 🇬🇱

Kaagiliornissamut kaffiliornissamut bestiiliissagatta aggissanerlusi nalunaarsinnaagussi ikiussavatsigut🤗

Aggialluarisi ATAATSIMOORTA! 😀

Læs mere her.

/

Vi har en glædelig nyhed! Mødestedet Neriusaaq holder åbningsfest med kaffemik og kage 1. april 2023 kl. 13 i Østergade 9 Hjørring.

Meld Jer gerne til, hvis I ved I kommer. Så vi ved hvor meget kaffe og kage, vi skal bestille🤗

Kom glad, LAD OS SAMLES! 😀

Læs mere her.

TUSA / Tusariarlinngooq - Sangkonkurrence mellem grønlandske lokalforeninger

Fællesforeningen INUIT holder sangkonkurrence for grønlandske lokalforeninger i Danmark lørdag d. 1. april. Læs mere herunder:

Tusariarlinngooq / TUSA program (på dansk længere nede)

TUSA-mut program-issaq inissippoq!

Peqataaniarisi! Nuannissaqaaraasiit.

Program-i uani takuneqarsinnaavoq:

https://inuit-dk.dk/oneweb.../2023/TUSA%20program%202023.pdf

Billetsit uani pisiarineqarsinnaapput (aamma tuniniaavissanik suli pisiassaqarpoq):

https://faellesforeningeninuit.nemtilmeld.dk/5

/

Så er programmet til TUSA konkurrencen på plads!

Kom og hver med! Det bliver så hyggeligt!

Programmet kan ses her:

https://inuit-dk.dk/oneweb.../2023/TUSA%20program%202023.pdf

Billetter kan købes via dette link (og der er stadig salgsboder til salg!):

https://faellesforeningeninuit.nemtilmeld.dk/5

Vil du være med i et kunstprojekt?

Susanne Fisker og Naja Kirkedal Jensen er begge børn af dansk/grønlandske forældre og har sammen startet kunstprojektet EKKO. Susanne og Naja søger andre børn af dansk/grønlandsk afstamning til kunstprojektet, hvor de sammen vil undersøge samt gennem fotografi og beretning fortælle og beskrive, hvordan det opleves at vokse op som barn af to kulturer. Projektet kan gå mange veje – men som udgangspunkt planlægger de en udstilling og en lille bog med tekster og portrætter.

Hvis du har mod på og lyst til at fortælle din historie, kan du læse mere her eller kontakte Susanne og Naja på mail - se herunder:

Susanne Fisker er født på Grønland, flyttede til Skagen som to årig. Er uddannet folkeskolelærer og skriver i sin fritid. Kontakt: sufisker@hotmail.com.

Naja Kirkedal er opvokset i Skagen. Er uddannet medie grafiker og bruger al fritid på fotografiet. Kontakt: naja@najakirkedal.dk.


ARE YOU A GREENLANDIC STUDENT IN AALBORG?

Two students from Roskilde University are working on a project about Greenlandic students in Denmark and the negotiation of cultural boundaries. They want to focus on Aalborg due to the historical significance of the city, as well as the amount of Greenlanders that study in Aalborg.

They want to put together a focus group of three students, who have ties to Greenland, that are willing to participate in a small assignment and interview. The assignment is a collage of photographs documenting their everyday life with descriptions.

If you would like to participate you can contact Michaela Lyberth and Sóley María here:

Email: maep@ruc.dk

Phone number: 61 33 35 49