Tilbage til Alle begivenheder

Filmfremvisning: Siunissaq - Det Sidste Menneske

  • Det Grønlandske Hus i Aalborg Vesterbro 79 Aalborg, 9000 Danmark (kort)

Filmfremvisning OG Q&A i Det Grønlandske Hus

Livet på Jorden starter og slutter med Grønland. Forsker Minik Rosings skelsættende opdagelse af det første liv står i kontrast til de smeltende ismasser i Ivalo Franks hyldest til sit naturskønne hjemland.

Vores mest grundlæggende forståelse af livets oprindelse blev for nylig vendt op og ned, da den grønlandske videnskabsmand Minik Rosing opdagede de første spor af liv på Jorden i en lille fjord tæt på Isua i Grønland. Livet begyndte i Grønland. Men på samme tid accellererer Grønlands smeltende ismasser dag for dag, og forskere overalt i verden er enige om, at smeltevandet vil drukne hele vores civilisation, hvis udviklingen får lov at fortsætte. Livets undergang vil også begynde i Grønland.

Instruktør Ivalo Franks nye film er en hyldest til sit vældige, naturskønne land, der er fanget mellem to ekstremer: Begyndelsen og slutningen på livet på Jorden, som vi kender det. Mellem den svimlende dybe tid og den moderne accelleration forankrer Franks film sig i sin egen tid gennem mødet med en gruppe børn fra landsbyen Kangaatsiaq, der forelsker sig, indleder venskaber og kæmper med savn og tab.

I 2022 vandt filmen Nordic Dox Award. Senere i år skal filmen udstilles på Harvard University Museum og den vil indgå i forårspensum på Humboldts Universitet Berlin i år.

Eftermiddagens program:
16.00 dørene åbner
16.30 filmen starter
17.40 filmen slutter
- pause -
17.50 Q&A med instruktør Ivalo Frank
18.35 tak for i dag

Billetter koster 30 kr. + gebyrer: Køb billetterne her

Tidligere begivenhed: 14. januar
Markering af tronskiftet 2024
Senere begivenhed: 24. februar
Karrieremessen 2024