Tirsdags hyggen fortsætter / Marlunngornermi nuannisartarneq 2019-imi ingerlaqqippoq.

Tirsdags hyggen fortsætter i 2019 / Marlunngornermi nuannisartarneq 2019-imi ingerlaqqippoq.

Tag dit eget håndarbejde med og hyg dig sammen med os, - eller vær med på vores fælles projekter. 
I januar og februar strikker og filter vi mindre projekter.
Vi mødes hver tirsdag fra kl 13:00 til 15:00.

Marlunngornermi nuannisartarneq 2019-imi ingerlaqqippoq.

Nammineq assassukkatit nassarlugit nuannisaqatigisigut, - imaluunniit ataatsimoorullugit ingerlatatsinnut peqatigisigut.

Januar-imi februar-imilu nuersakkanik annikinnerusunik eqitsitsineq.

Marlunngornerit tamaasa nal. 13:00-imiit 15:00-ip tungaanut naapittarpugut.

Vintage Cross Fit / Utoqqarnut eqqissisimasumik eqaarsaarfik

Vintage Cross Fit eller "Stille gymnastik for ældre" med Apollonia.

Kom informationsmøde og hør mere om "stille gymnastik" mandag d.7.1.2019 kl.10:00 I Det Grønlandske Hus.

Der er ingen krav om at du skal være i form, - eller være øvet gymnast, Du skal bare have lyst til at være med og have det rart sammen med de andre.

”Utoqqarnut eqqissisimasumik eqaarsaarfik” Apollonie-lu.

Qaagit paasissutissiisoqarluni naapisimaartoqassaaq ”eqqissisimasumik eqaarsaarneq” ataasinngorneq 7.1.2019 kl. 10:00 Kalaallit Iluani Aalborgimi.

Piumasaqaataanngilaq sungiusarsimanissaq,- imaluunniit eqaarsaartartuusimaneq, kajumerigukku peqataarusussuseqarlutillu allallu naapisimaarnissaat nuannerunartikkukku.

Oqaloqatigiinnissamut Katersuuffik//Samtale Salon 17.12.18. 17:00-19:00

Inuit Ataqatigiit Folketingimi oqaloqatigiinnissamut katersuuffimmi oqallitsitsiniarput pissutsit kalaallit Danmarkimi najugalinnut attuumassuteqartut pillugit. 

Inuit Ataqatigiit i Folketinget vil med sine Samtale Saloner, skabe et rum for dialog og samtale omkring relevante emner for grønlandske borgere i Danmark.

----------
Kalaallit Danmarkimi najugallit kulturi alla qanimut misigisarpaat. Kalaallit Nunaat Danmarkillu assigiinngitsunik kultureqarnerat pikkunarsinnaasarpoq, assersuutigalugu quiagineqartut allaasinnaasarlutik. Immitsinnulli alapernaakkutta ammaffigalutalu isummat pigiliutiinnakkat millisarneqarsinnaapput. 

Tamanna sammisaralugu Aaja Chemnitz Larsen Aalborgimi Kalaallit Illuani siulersuisuni siulittaasup tulliusoq Anna Lynge peqatigalugu oqaloqatigiinnissamut katersuuffimmut qaaqqusipput, Kalaallit Nunaat Danmarkilu kulturikkut naapinnerat oqallisiginiarlugu. 

Oqaloqatigiinnissamut nuannersumut peqataagit misigillugulu qanoq oqaloqatigiinnissamut katersuuffik Aajap kalaallit Danmarkimiittut atugarisaat pitsanngorsarniarlugit sulineranut atorneqarsinnaanersoq. 

//
Som grønlænder bosat i Danmark opleves der et kulturmøde på helt tæt hold. Kulturforskellen mellem Grønland og Danmark kan føles voldsom, og den danske humor kan føles fjern fra den grønlandske. Men samtidig er der også en fælles forståelse der opstår, og fordomme der nedbrydes, når vi er åbne og nysgerrige overfor hinanden.

Dette er omdrejningspunkt for nærværende Samtale Salon, hvor medlem af Folketinget for Inuit Ataqatigiit, Aaja Chemnitz Larsen, sammen næstformand for Det Grønlandske Hus i Aalborg Anna Lynge, inviterer til fælles dialog omkring Kulturmødet Grønland-Danmark.

Kom og deltag i en hyggelig og stemningsfuld dialog, og oplev hvordan Samtale Salonen fungerer som afsæt for Aajas videre arbejde for grønlænderes vilkår i Danmark.
------------------------------------------------------------------

Illit isummat oqaluttuassallu pingaaruteqarpoq. Inuit Ataqatigiit takutikkusuppaa politikki assortuunnermiit imaqarnerusoq innuttanullu qaninnerusinnaasoq, soorlu illit pisariaqartitatit ulluinnarnilu atugarisatit tungaatigut. 

//

Din mening har betydning og din historie er værd at fortælle.
Inuit Ataqatigiit vil gerne vise, at politik handler om mere og andet end konflikter og hurtige replikker, og at politikskabelse kan være borgernært og relevant for netop dig, dine behov og din hverdag.

Peqataaneq akeqanngilaq - Det er gratis at deltage i arrangementet

Arrangementet finder sted i Det grønlandske Hus, Vesterbro 79, 9000 Aalborg.

Nyt tidspunkt for Åben Rådgivning i Hjørring fra årsskiftet


Af praktiske hensyn har vi ændret tidspunktet for vores åbne rådgivning i Hjørring.

Ændringerne gælder i 2019.

Her er de nye tider:


• Tirsdag d. 8. januar 2019 kl. 11:00 til 15:00

• Tirsdag d. 5. februar 2019 kl. 11:00 til 15:00

• Tirsdag d. 5. marts 2019 kl. 11:00 til 15:00

• Tirsdag d. 2. april 2019 kl. 11:00 til 15:00

• Tirsdag d. 14. maj 2019 kl. 11:00 til 15:00

• Tirsdag d. 11. juni 2019 kl. 11:00 til 15:00


Du kan med fordel bestille tid.

Adressen er den samme. Der er Åben Rådgivning i: Frivilligcenter Hjørring, Østergade 9, 9800 Hjørring.

Der er ikke ændret på tidspunkterne for Åben Rådgivning, Aalborg.

"Julehilsen til Grønland" med særlig hilsen fra Aalborg

Efter nogle år med afvikling i Musikkens Hus, Aalborg, sendes det traditionsrige "Julehilsen til Grønland” i år fra DR Koncerthusets Studie 2.  Men Nordjylland er alligevel repræsenteret i showet i år, og det er med et biddrag der ligger noget udenfor det traditionelle.

 8 unge grønlændere fra Arctic Street Food tilberedte og serverede grønlandsk inspireret street  food til showets vært Tim Vladimir og de 300 publikummer  i salen under optagelserne af showet. Street Food vognen og de unge dannede desuden rammen om en stemningsfyldt efterfest foran Danmarks Radios bygninger efter optagelserne.

Arctic Street Food er et interkulturelt madkoncept med fokus på fortolkning af råvarer fra Grønland på en ny og spændende måde. De unges menu til “Julehilsen til Grønland” var derfor grønlandske rejer, hellefisk på en bund af asiatiske grønsager, alt frisk røget og serveret i sylteglas.

Årets vært på ”Julehilsen til Grønland” er skuespilleren og tv-værten Timm Vladimir, der bl.a. er aktuel i ‘Den store bagedyst’ på DR1.  ”Julehilsen til Grønland” er angiveligt verdens ældste eksisterende underholdningsprogram, og er blevet afviklet siden 1932.

Se ”Julehilsen til Grønland” DR1, lørdag d. 15.12.2018 kl. 20:30 - 21:30

Grønlandsk Julemarked 7.12.18


Kom forbi Det Grønlandske Hus mellem 14 - 18.

Se vidunderlig grønlandsk husflid og kunsthåndværk, køb unikke håndlavede julegaver - og smag vores grønlandske kage.

Du kan endnu nå at leje en bod ved markedet. Boden koster 100 kroner. Henvend dig i butikken.

Alle er velkomne.

Kalaalerpaluttunik juullimut akiginiaaneq 7.12.2018

Alakkaagit Kalaallit Illuanut nalunaaqutaq marluniit arfinnup tungaanut.Takusarsigit sanalukkat assassukkallu kusanarluinnartut, pisiarikkit assaannarnik sanalluakkat juullimut tunissutissaqqissut – aammalu pisiassaqassaaq ooqattaagassaqassallunilu kalaallit kaagianik, æbleskiver, kaffe te-lu.

Suli angumersisinnaavutit nerrivimmik atugaqassaguit tuniniaavissannik. Nerrivik tuniniaavik 100 koruuneqarpoq. Pisiniarfimmut saaffiginniinnassaatit.

Tamassi tikilluaqqusaavusi.

Lej en stand ved vores julemarked


Sanalukkatit, assassukkatit eqqumiitsuliatillu Kalaallit Illuanni juullimut akiginiaasoqarnerani akiginiakkit 7. december 2018 nal. 14:00-imiit 18:00-ip tungaanut.


Ini alleq imaarlugu juullerpalaartunngorlugu pinnersarneqassaaq. Kaffi, tii kaagillu tuniniarneqassapput.


Tuniniaarusukkuit nerrivik ataaseq 100kr-ilerlugu atorsinnaavat.

Nerriviit 15-iinnaammata, taakku nungunnissaasa tungaanut kiosk-imi akiliilluni atortoqarsinnaavoq.


Sælg dit husflid, håndarbejde og kunsthåndværk ved Det Grønlandske Hus julemarked d. 7.12.18. Fra kl. 14 til 18:00.


Vi rydder stueetagen, pynter op, stiller borde op og sørger for julestemningen. Vi sælger kaffe, the og kage.


Hvis du vil sælge dit husflid skal du blot ”leje” en stand for 100 kr.

Der er kun 15 salgsborde. Du kan leje et bord i butikken, så længe der endnu er ledige borde. Markedet vil være åbent for alle.

Juullilernerani ikiuutit / Julehjælp

Julen er en ganske særlig tid, hvor vi alle gerne vil gøre det bedste for vores familier og vores nærmeste.

For nogle kan det imidlertid være vanskeligt at finde penge til julens mad og gaver, i den situation er der måske hjælp at hente.

Der findes mange muligheder for at søge om julehjælp. Denne liste er ikke udtømmende,, der kan findes andre muligheder netop i det område hvor du bor.

OBS mange julelegater/stipendier søges online.

 Vær opmærksom på at nogle foreninger har ansøgningsfrist midt i november. 

Hvis du har vanskeligt ved selv at søge hjælpen, - er du velkommen i Det Grønlandske Hus. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Julekurv.nu

Et tilbud til økonomisk trængte familier og enlige forsørgere i hele nordjylland. Der er også mulighed for udbringning, hvis man af forskellige årsager ikke selv har mulighed for at hente på den angivne dag. Hjælpen består af madvarer til julemiddag samt gaver til børn (gaver tilbørn er kun ved afhentning).

Ansøgningsfrist fra d. 1. nov – 7. dec.

http://julekurv.nu/

 

Dansk folkehjælp

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. Ansøgningerne verificeret af de sociale myndigheder i kommunerne, så de er sikre på, at det er dem, der trænger mest, der får.

Ansøgningsfrist er fra 1. november- 30. november 2018.

https://www.folkehjaelp.dk/det-goer-vi/frivilligt-socialt-arbejde/julehjaelp/

 

Mødrehjælpen

Udsatte børnefamilier med hjemmebonde børn eller fast samværs aftale og som har et lavt rådighedsbeløb kan søge om julehjælp.

Ansøgningsfrist er torsdag den 13 december kl 10. Er åbnet for ansøgninger nu.

https://moedrehjaelpen.dk/sog-julehjaelp/

 

Børnesagens Fællesråd

For at komme i betragtning til et julestipendium skal du være eneforsørger til et eller flere børn under 18 år og have brug for økonomisk hjælp. Vi støtter eneforsørgere, der modtager kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension eller en anden lav ydelse.

Ansøgningsfrist er torsdag d. 15. november 2018. Der er åbnet for ansøgninger nu.

https://form.jotformeu.com/82613820840352

 

Frelsens Hær

Julehjælpen er et tilbud til økonomisk trængte familier, der har behov for en ekstra håndsrækning til at fejre en god jul. Alle kan ansøge. Hjælpen vil blive tildelt de ansøgere, der har mest behov.

Der kan søge direkte via nettet eller ved personlig henvendelse.

Der åbnes for ansøgninger 1 november 2018

Ansøgningsfrist: 30. november 2018 kl.

https://www.frelsenshaer.dk/soeg-julehjaelp/

 

Gestus Nord

Julehjælp kan søges af økonomisk trængte familier i Nordjylland med hjemmeboende børn under 18 år.

Julehjælpen skal søges på mail Jul@gestusnord.dk

Følgende til mailen skal sendes:

Navn:

Adresse:

Mobil:

Email:

Beskæftigelse:

Civilstatus (enlig, samlevende, gift):

Oplysninger om partner (navn, beskæftigelse)

Børn (angiv antal og alder)

Oplysninger om indkomst (Send dokumentation)

Oplysninger om evt. Gæld

Er der ansøgt om tilsvarende hjælp hos andre foreninger/organisationer(Ja/nej)

OBS:

Dokumentation på indkomst, ellers kan ansøgningen ikke imødekommes! Et billede af lønseddel accepteres.

Hvis vi kan imødekomme din ansøgning, vil du modtage besked via e-mail senest fredag d. 14. december 2018.

Hvis din ansøgning ikke imødekommes, vil du ikke modtage svar fra os.

Det vil sige, at hvis du ikke har hørt fra os d. 14. december, har du desværre fået afslag

Hvis du har ansøgt om julehjælp hos Gestus, og din ansøgning ikke imødekommes, beder vi om din forståelse for, at der er mennesker, der har mere brug for hjælpen end dig.

Spørgsmål til ansøgningen sendes på FACEBOOK

Til og med 1. december kan der søges julehjælp

https://www.facebook.com/gestusnord/?hc_ref=ARQtZSYjjdrDQwOUtDKJ1jANpdifvRUMLujERZhUeWjFH4ETIgDZrtXHZSURbXPzRaQ&__tn__=kC-R

 

Røde Kors

Røde Kors uddeler fortrinsvist julehjælp til økonomisk trængte børnefamilier. Kontakt den lokale Røde Kors afdeling for at høre, hvordan der ansøges (der er mangle lokale afdelinger så find den nærmeste på listen). Julehjælpen består typisk af et gavekort til COOP eller en julekurv med julevarer.

Der er ikke angivet ansøgningsfrist

https://www.rodekors.dk/jul/soeg-julehjaelp/kontaktperson

 

 

Julehjælp i sognene

Julehjælp i folkekirken uddeles af de lokale kirker. Mange kirker uddeler julehjælp for midler, der indsamles i sognet. Kontakt den lokale kirke for mere info.

Der er ikke angivet ansøgningsfrist 

 

Samvirkende Menighedsplejer

Hvis der ikke uddeles julehjælp i din lokale kirke, kan du søge om julelegat hos Samvirkende Menighedsplejer. Dette kræver, at du får din ansøgning attesteret hos din lokale sognepræst. Præsten kan også søge på vegne af dig. Kontakt: 36 46 66 66 eller smp@menighedsplejer.dk

Ansøgningfrist 4 december 2018 kl 12.00

https://menighedsplejer.dk/page/235/s%C3%A5dan-s%C3%B8ger-du-julehj%C3%A6lp

 

 

Børnesagens Fællesråd

Eneforsørgere til et eller flere børn under 18 år, der modtager kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension eller anden lav ydelse, kan søge om julehjælp.

Ansøgningsfrist: 15 november 2018 via dette link https://form.jotformeu.com/82613820840352

 http://boernesagen.dk/hjaelp-til-eneforsorgere/

 

Julehjælpen

På Julehjælpen formidler de kontakt mellem donorer og værdigt trængende familier i hele Danmark. Man kan via Julehjælpen enten donere eller ansøge om hjælp i form af legetøj, tøj, gavekort og alle de mange andre genstande, der bliver doneret af private samt virksomheder.

https://www.julehjaelpen.dk/forside

Ansøgningsfrist ukendt – Søg her: https://www.julehjaelpen.dk/modtag

 

Foreningen til støtte for mødre og børn

Fonden støtter enlige mødre, og der støttes med kontante julelegater.

Sådan søges der: https://morbarn.info/Julehjaelp2018/

Ansøgningsskema: https://morbarn.info/wp-content/uploads/2018/09/Ansøgningsskema_JUL2018.pdf

Send ansøgningen til: kontakt@morbarn.info.

Der er åbnet for ansøgningen

 

Børnenes Kontor Aalborg

Klasselærere i Aalborg Kommune indstiller socialt belastede børnefamilier til at modtage julehjælp ved bestyrelsen for Børnenes Kontor.

Yderligere information: nina.hav@skolekom.dk eller https://form.jotformeu.com/82613820840352

Der er ikke angivet ansøgningsfrist

 

Blå Kors

Familier og personer, som i forvejen har tilknytning til Blå Kors` arbejde i form af f.eks. væresteder, bo- og behandlingstilbud, TUBA, Barnets Blå Hus og Blå Kors' lejre og familieture, vil blive prioriteret først.

Der kommet et link på hjemmesiden i starten af november 2018.

https://www.blaakors.dk/

 

Facebookgrupper

Der findes utroligt mange lokale og landsdækkende facebookgrupper hvorigennem der kan søges om julehjælp i form af selskab, gaver, mad mv.

Det nemmeste er at søge på Julehjælp, julehjælp Nordjylland eller julehjælp Aalborg hvorved grupperne dukker op.

Udarbejdet af Udvidet Økonomisk Rådgivning

Ydelsescenteret

Ruth Thomsen

Karina Nørager

Eva Andreasen

D. 30/10 - 2018

Unge grønlændere og danskere arbejder sammen for Grønland

De unge fra Arctic Street Food har i dag gæstekokke med i vognen. Gæstekokkene kommer fra Katedral Skolen, Aalborg. Formålet med samarbejdet er at tjene penge til Operation Dagsværk, der i år har fokus på Grønland.

De unge sælger tilbereder og sælger suppe og kage fra Street Food vognen på Gabels Torv, Aalborg. Som altid har menuen afsæt i Grønland og grønlandske råvarer. På menuen i dag er: karry suppe med rejer og torsk, brød og en street version af Grønlandsk kage.

Dagens indtjening går ubeskåret til Operation Dagsværk. De unge arbejder gratis, alle råvarer er sponseret af Det Grønlandske Hus og Royal Greenland.

Naalagiarneq & juullerpalaartitsineq. Gudstjeneste & julefest

Naalagiarneq / juullerpalaartitsineq
Arfininngorneq novembarip 24-ani

Gudstjeneste / Fælles julearrangement
Lørdag den 24. november

12:00 – 13:00 Budolfip oqaluffiani Naalagiarneq
13:30 – 17:00 Folkekirkens Hus-imi juullerpalaartitsineq

Pisussat:

13:30-14:30 Tamulugassat, kaffe, te kaagillu
14:30-15:30 Orpiliarneq 
15:00-16:00 Juulimaaq 
15:30-16:00 Erinarsoqatigiit Ikinngutigiit 
16:00-17:00 Erinarsoqatigiinneq

Gudstjeneste / Fælles julearrangement
Lørdag den 24. november

12:00 – 13:00 Julegudstjeneste i Budolfi Kirke i Aalborg
13:30 – 17:00 Arrangement i Folkekirkens Hus

Program:

13:30-14:30 Lidt spiseligt , kaffe, te og kage
14:30-15:30 Juletræsdans 
15:00-16:00 Julemand 
15:30-16:00 Koret Ikinngutigiit 
16:00-17:00 Fællessang

Alle er velkomne.