Skab spændende kunst sammen med DGH, 1000Fryd, Huset i Hasserisgade og kunstneren Maj Horn

Invitation til spændende samarbejde med “f.eks.”, "Det Grønlandske Hus. 1000Fryd, Huset og Maj Horn

Layers of the Self-Organized City.

Sæt dit præg på et ny og spændene kunst. Se og oplev steder i Aalborg du måske aldrig tidligere har set - og vær med til at tage imod gæster der måske aldrig har været i Det Grønlandske Hus.

Vær nysgerrig - kom og vær med:

Onsdag d. 26. juni: 
Det Grønlandske Hus fra kl 16 - 18
Vesterbro 79, 9000 Aalborg

Arrangementer i Det Grønlandske Huse, er blot et af flere. ”f.eks.” inviterer dig nemlig til en række uformelle dialoger med Maj Horn.

Dialogerne finder sted hos tre organisationer, hvis institutionelle rammer spiller en central rolle i Horns projekt. De 3 kulturhuse er; Det Grønlandske Hus , 1000Fryd, og Huset i Hasserisgade.

Ved møderne kan du indgå i dialog med kunstneren og kulturhusenes brugere, og opleve stederne over en kop kaffe eller et måltid.

Dialogerne udgør første del af Horns researchbaserede kunstprojekt i Aalborg. Projektet søger at udforske nye måder hvorpå man ved at inddrage byens selvorganiserede grupper og foreninger, kan kortlægge byens sociale rum og forskellige økonomiske lag.

Horn vil invitere til forskellige samarbejder med brugerne på tværs af de tre lokale kulturhuse, om at skabe nye billeder og viden omkring fællesskaber og kollektive processer i det offentlige rum.

Projektet Layers of the Self-Organized City manifesterer sig både som forskellige former for dialoger, et tekst værk, dokumentation og ved stedsspecifikke performative interventioner, der søger at skabe offentlige og mere private udvekslinger mellem forskellige grupper af mennesker og miljøer.

Målet med projektet er at eksperimentere med og forstå publikumsinddragelse og performativitet i relation til stedsspecificiteten - som her, hvor den selvorganiserede kultur scene går i dialog med byens foranderlighed.

Om kunstneren

Maj Horn (f. 1987, Esbjerg) bor og arbejder i København.

Maj Horns praksis engagerer sig særligt i byrum og forskellige former for fællesskaber, ved at undersøge steders identiteter, metoder for vidensdeling og strategier for at tage ejerskab. Hun arbejder både med traditionelle kunstsprog, som fotografi, video og installationer, kombineret med processuelle handlinger som workshops, vandringer og dialoger. En metode og tematik som hun har arbejdet med siden 2012, i projekterne Maps for Copenhagen og Lost in Zagreb, inviterer mennesker med forskellige baggrunde og erfaringer til kollektivt at undersøge og dele viden om byers sociale koder og økonomiske lag. Begge projekter har involveret større grupper af beboere i kortlægnings-workshops, vandringer og dialoger, for at opbygge videns-arkiver omkring det offentlige rum. Maj Horn tog afgang fra Det Fynske Kunstakademi i 2014, hun har udstillet ved tranzit.sk i Bratislava, Slovakiet, Magic Carpets – A Creative Europe Platform, Zagreb, Kroatien og I: project space i Beijing, Kina i 2018. I 2019 blev hun tildelt et arbejdslegat af Statens Kunstfond.

Om “f.eks”

“f.eks.” er en nomadisk non-profit kunstnerdrevet platform, som tilrettelægger projekter med stedsspecifik samtidskunst på forskellige lokationer i Aalborg. På de skiftende steder i byen inviteres kunstnere til at lave sociale installationer, pop-up events, workshops, foredrag og andre former for relationel kunst. f.eks. søger at skabe kritiske og eksperimentelle kunstprojekter, og inddrager derfor kunstnere med praksisser, der arbejder med kollektivitet, samarbejds- og research baserede projekter. Målet med platformen er at skabe en bæredygtige model for kunstnerisk organisering gennem nye præsentationsformater, der på sigt kan være med til at introducere et nyt publikum for samtidskunsten.

Vær nysgerrig og vær med til at skabe kunst og skabe kontakter:


Onsdag d. 26. juni i Det Grønlandske Hus fra kl 16 - 18
Det Grønlandske Hus, Vesterbro 79, 9000 Aalborg
https://www.facebook.com/events/875433636125580/

OG

Torsdag d. 27. juni, fra kl 15 - 17 i
Husets Café, Hasserisgade 10, 9000 Aalborg
https://www.facebook.com/events/3098194916865324/

”f.eks.” sponsoreres af Statens Kunstfond, Aalborg Kommune og Aalborg Kommunes Kunstfond.