Musik fra Grønland, Færøerne og Danmark = GFD

gfd collective.jpg

Grønland, Færøerne og Danmark (GFD) udgør udover rigsfællesskabet også et musikalsk fællesskab. Hør ny musik fra de tre lande med en hel aften i godt selskab, når ni kunstnere fra “GFD Collective” gæster 1000Fryd i Aalborg d. 19. oktober.

Musiker Vibeke Falden har taget initiativ til projektet, og Det Grønlandske Hus i Aalborg er medarrangør for aftenen. Billetter koster 60 kr. og kan købes her.

Se herunder, hvilke musikere der spiller (musikerne spiller hver i 20 minutter af deres egen musik):

Fra Grønland:
Da Bartali Crew (elektronisk)
Jens Kleist (rap)
https://youtu.be/2YWOPLoc21I

Fra Færøerne:
Silvurdrongur (rap/spoken word)
https://youtu.be/5xTXm2rK1W0
Jasmin Mote (pop)
https://youtu.be/qNeL1ZSktzY
+ Karl Andrias Stóra
+ Per Ingvaldur Højgaard Petersen

Fra Danmark:
Fjer (r’n’b)
https://youtu.be/L247m9LHHvo
Banditte (rap)
https://youtu.be/_KTs1N2DvWE
Vibeke Falden (elektronisk/pop)
https://youtu.be/oB7-01OcBcE

Om GFD Collective


GFD står for Grønland, Færøerne og Danmark. Musikerne i GFD Collective fra Grønland, Færøerne og Danmark spiller for første gang på fælles scene, med fælles udgivelse og fælles tour. Meningen er at sætte fokus på alle de lokale talenter der er indenfor rap, R’n’B og elektronisk musik i Grønland, Færøerne og Danmark.

Et hold af kunstnere mødes til en fem dages musikproduktions- og skrivecamp i uge 42 i oktober 2019, som vil munde ud i et færdigt album og en tour i foråret 2020.

Touren går til alle tre lande (og potentielt flere), og drømmen er at musikken ikke blot bliver til et album men også bliver første skridt mod at integrere kulturer og skabe ny historie for en ny generation.

GFD Collective giver hver enkelt kunstner mulighed for at fortælle sin egen historie, med sine egne ord, på sit eget sprog.