Velkommen til nye efterskoleelever

68996204_2658392160860971_8906092413173366784_n.jpg

Det Grønlandske Hus i Aalborg byder de mange nye efterskoleelever velkommen til Nordjylland, og ønsker dem et godt ophold.

Husets efterskolevejleder rejste i august til København for at tage imod 50 grønlandske efterskoleelever. Eleverne er efterfølgende fordelt hos deres værtsfamilier i Nordjylland, og i alt er 90 nye grønlandske elever startet på en af de 16 efterskoler, der i år har grønlandske elever her i Nordjylland.

Forude venter eleverne et forhåbentlig vidunderligt ophold i Nordjylland. DGH Aalborg følger de unge gennem hele forløbet, og vil i løbet af skoleåret yde uddannelses- og socialvejledning til de unge.

Desuden har Det Grønlandske Hus i Aalborg følgende på programmet i forhold til arbejdet med efterskoleeleverne:

  • 11. september drager uddannelsesafdelingen i DGH Aalborg til Grønlands Repræsentation, København. Her skal blandt andet drøftes den nye bekendtgørelse for tilskud til efterskoleophold i Danmark. Det Grønlandske Hus i Aalborg har sat efterskoleelevernes hjemkomst til Grønland, Den Frie Fagskole og uddannelsesvejledningen af de grønlandske elever på dagsordenen.

  • 25. september får uddannelsesafdelingen i Det Grønlandske Hus i Aalborg besøg af elever og lærere fra Vrå Højskole. Vrå Højskole er den nordjyske højskole der modtager flest grønlandske elever, og skolen og DGH har derfor arbejdet tæt sammen i flere år. 

  • 26. september er Det Grønlandske Hus i Aalborg vært ved Efterskoleforeningens årlige netværksmøde for efterskoler med grønlandske elever. På programmet er blandt andet sprog- og kulturforskelle.

Du kan læse mere om efterskoler og vejledning her:

https://dgh-aalborg.dk/efterskole-dansk (dansk)

https://dgh-aalborg.dk/efterskole-kalaallisut (kalaallisut)