Åben Rådgivning i Frederikshavn

Til dig, der ikke har mulighed for at komme til Aalborg.

Åben Rådgivning er i Frederikshavn den første torsdag i måneden.

Første torsdag er 3. oktober fra kl. 11 - til kl. 15:00. Se flere datoer her.

Du finder den åbne rådgivning på adressen: Hånbækvej 32A. Spørg evt. efter os i receptionen.

Del gerne med familier og venner i Frederikshavn og opland - så sparer de måske en tur til Aalborg.

Du kan med fordel bestille tid. Kontakt Lisbeth på tlf. 61438832. Du kan også komme forbi, så finder vi tid til dig.

Læs mere om Det Grønlandske Hus’ åbne rådgivning her.

Der er fortsat åben rådgivning i Aalborg alle hverdage og på udvalgte datoer i Hjørring.

Se hvornår vi er i Hjørring på Det Grønlandske Hus’ hjemmeside her

"f.eks" siger tak fordi du var med

“F.eks” og Maj Horn besøgte Det Grønlandske Hus i onsdag, - og en del borgere havde valg at være med i det store kunst-projekt. Det var dejligt, - syntes både vi og folkene bag.

“F.eks” skiver:

“Tak til alle, der har meldt sig til os for endnu en produktiv eftermiddag med interessante dialoger om, hvordan byen bliver udnyttet.

En stor tak til både 1000Fryd, Det Grønlandske Hus i Aalborg, og Huset i Hasserisgade for al din gode hjælp og støtte, og for at være vært for projektet, og til Statens Kunstfond og Aalborg Kommune for Jeg støtter gerne platformen”.

Hvis du er nysgerrig efter at vide mere om den i den selv-organiserede by af Maj Horn er du velkommen på “f.eks” hjemmeside.


Tag med til Aasivik stævnet i Herning

Det Grønlandske Hus i Aalborg tilbyder bustransport til Aasivik stævnet i Herning.

Der er afgang fra parkeringspladsen ved Det Grønlandske Hus, Vesterbro 79, Aalborg fredag den 30. august kl.14.00 og bussen kører tilbage fra Herning søndag den 1. september kl.14.15.

Transporten er gratis men man skal give et depositum på kr.50,- ved tilmelding. Depositum får man tilbage når man påbegynder turen til Herning.

Der er 54 pladser i bussen og de uddeles efter ”først til mølle” princippet.

Busbilletterne kan afhentes i butikken i Det Grønlandske Hus fra mandag den 1. juli 2019.

 Se programmet for stævnen og hvad du selv skal medbringer her.

Herning-mi Aasivimmut bussimik angallanneqarneq  30. August-imiit september-ip aallaqqaataanut 2019.

 

Kalaallit Illuata Aalborg-imiittup neqeroorutigaa bussimik Aasivimmut angalanissaq, naapeqatigiinnissami Herning-imi pisussami.

Aallarnissaq pissaaq Kalaallit Illuata Parkeringsplads-iniit, Vesterbro 79, tallimanngorneq 30. august nal.14.00 Bussilu utimut ingerlaqqissalluni Herning-imiit sapaammi 1.september nal. 14.15.

 

Angalaneq akeqanngilaq kisianni nalunaarnermi qularnaveeqqusiineq 50 kruuneqassaaq. Qularnaveeqqusiinermi akiliut utertinneqassaaq angalaneq Herning-ip tungaanut aallartippat.

Bussemi inunnut 54-ssinut inissaqarpoq agguaanneqassallutillu ”siulliit nalunaaqqaartunut” tunngavigalugu.

Bussimut billetsi aaneqarsinnaavoq pisiniarfimmi Kalaallit Illuaniittumi ataasinngornermiit 1.juli 2019

 

Soorlu takuneqarsinnaasoq program-imi naapisimaarnissamut unnuiniaraanni, nassarneqarsinnaavoq Tupeq imaluunniit Campingvogn. Periarfissat annikissimapput illup iluani unnuiffigisinnaasat, tassanilu annerutinneqarsimapput tulluarsakkatut utoqqarnut imaluunniit innarlutilinnut.

Se programmet for stævnet her

Ferielukning i Tamatta og butik

Sommerferien nærmer sig, - og det betyder ændringer i Det Grønlandske Hus åbningstider.

Tamatta og Butikken er lukket i ugerne 29 og 30 - og hoveddøren på Vesterbro vil være lukket i samme periode.

Besøgende til administrationen, socialafdelingen og uddannelsesafdelingen skal i de to uger benytte bagindgangen på bagsiden af huset.

Du kan se alle opholds- og væresteder i Aalborg-områdets sommer-åbningstider her

Tak for en dejlig nationaldag. Se tv og billeder her

Tak for en vidunderlig dag til alle der var med til at gøre Nationaldagen festlig sammen med, - og for os.

Tak til dig der kom. Tak til dig der hjalp som frivillig. Tak til dig der optrådte. Tak til dig der lavede mad og sidst, men ikke mindst, tak til Aalborg Zoo der igen gjorde det muligt for os at holde fest for mange hundrede mennesker.

Se hyggelige tvoptagelser fra dagen via linket her

Læs artikel og se dejlige billeder fra Nationaldagen her

Arctic Street Food lavede mad til os alle på Nationaldagen, - men den gode indsats for Grønland, Det Grønlandske Hus og fællesskabet stoppede ikke der.

Lørdag var de frivillige ildsjæle med ved den store 3G messe, - og søndag mødte de ind igen. Denne gang for at lave mad til den fineste Sankt Hans fest ved Limfjordsværftet.

Du kan se billeder fra de unges arbejdsweekend og fra hele Nationaldagen på Det Grønlandske Hus Facebook side - eller på Arctic Street Foods egen Facebookside.

Skab spændende kunst sammen med DGH, 1000Fryd, Huset i Hasserisgade og kunstneren Maj Horn

Invitation til spændende samarbejde med “f.eks.”, "Det Grønlandske Hus. 1000Fryd, Huset og Maj Horn

Layers of the Self-Organized City.

Sæt dit præg på et ny og spændene kunst. Se og oplev steder i Aalborg du måske aldrig tidligere har set - og vær med til at tage imod gæster der måske aldrig har været i Det Grønlandske Hus.

Vær nysgerrig - kom og vær med:

Onsdag d. 26. juni: 
Det Grønlandske Hus fra kl 16 - 18
Vesterbro 79, 9000 Aalborg

Arrangementer i Det Grønlandske Huse, er blot et af flere. ”f.eks.” inviterer dig nemlig til en række uformelle dialoger med Maj Horn.

Dialogerne finder sted hos tre organisationer, hvis institutionelle rammer spiller en central rolle i Horns projekt. De 3 kulturhuse er; Det Grønlandske Hus , 1000Fryd, og Huset i Hasserisgade.

Ved møderne kan du indgå i dialog med kunstneren og kulturhusenes brugere, og opleve stederne over en kop kaffe eller et måltid.

Dialogerne udgør første del af Horns researchbaserede kunstprojekt i Aalborg. Projektet søger at udforske nye måder hvorpå man ved at inddrage byens selvorganiserede grupper og foreninger, kan kortlægge byens sociale rum og forskellige økonomiske lag.

Horn vil invitere til forskellige samarbejder med brugerne på tværs af de tre lokale kulturhuse, om at skabe nye billeder og viden omkring fællesskaber og kollektive processer i det offentlige rum.

Projektet Layers of the Self-Organized City manifesterer sig både som forskellige former for dialoger, et tekst værk, dokumentation og ved stedsspecifikke performative interventioner, der søger at skabe offentlige og mere private udvekslinger mellem forskellige grupper af mennesker og miljøer.

Målet med projektet er at eksperimentere med og forstå publikumsinddragelse og performativitet i relation til stedsspecificiteten - som her, hvor den selvorganiserede kultur scene går i dialog med byens foranderlighed.

Om kunstneren

Maj Horn (f. 1987, Esbjerg) bor og arbejder i København.

Maj Horns praksis engagerer sig særligt i byrum og forskellige former for fællesskaber, ved at undersøge steders identiteter, metoder for vidensdeling og strategier for at tage ejerskab. Hun arbejder både med traditionelle kunstsprog, som fotografi, video og installationer, kombineret med processuelle handlinger som workshops, vandringer og dialoger. En metode og tematik som hun har arbejdet med siden 2012, i projekterne Maps for Copenhagen og Lost in Zagreb, inviterer mennesker med forskellige baggrunde og erfaringer til kollektivt at undersøge og dele viden om byers sociale koder og økonomiske lag. Begge projekter har involveret større grupper af beboere i kortlægnings-workshops, vandringer og dialoger, for at opbygge videns-arkiver omkring det offentlige rum. Maj Horn tog afgang fra Det Fynske Kunstakademi i 2014, hun har udstillet ved tranzit.sk i Bratislava, Slovakiet, Magic Carpets – A Creative Europe Platform, Zagreb, Kroatien og I: project space i Beijing, Kina i 2018. I 2019 blev hun tildelt et arbejdslegat af Statens Kunstfond.

Om “f.eks”

“f.eks.” er en nomadisk non-profit kunstnerdrevet platform, som tilrettelægger projekter med stedsspecifik samtidskunst på forskellige lokationer i Aalborg. På de skiftende steder i byen inviteres kunstnere til at lave sociale installationer, pop-up events, workshops, foredrag og andre former for relationel kunst. f.eks. søger at skabe kritiske og eksperimentelle kunstprojekter, og inddrager derfor kunstnere med praksisser, der arbejder med kollektivitet, samarbejds- og research baserede projekter. Målet med platformen er at skabe en bæredygtige model for kunstnerisk organisering gennem nye præsentationsformater, der på sigt kan være med til at introducere et nyt publikum for samtidskunsten.

Vær nysgerrig og vær med til at skabe kunst og skabe kontakter:


Onsdag d. 26. juni i Det Grønlandske Hus fra kl 16 - 18
Det Grønlandske Hus, Vesterbro 79, 9000 Aalborg
https://www.facebook.com/events/875433636125580/

OG

Torsdag d. 27. juni, fra kl 15 - 17 i
Husets Café, Hasserisgade 10, 9000 Aalborg
https://www.facebook.com/events/3098194916865324/

”f.eks.” sponsoreres af Statens Kunstfond, Aalborg Kommune og Aalborg Kommunes Kunstfond.

Samlet program for Grønlands Nationaldag. Bemærk ændringer

I år har vi samlet oversigten over alle aktiviteter i Nordjylland på Grønlands Nationaldag i en og samme meddelse.

Håbet er at du får et bedre overblik over de muligheder du har på dagen og - ikke mindst - at du og dine får lyst til at deltage i et eller flere af de arrangementer er finder sted.

Programmet sat sammen af: Ikinngutigiit, Ikerasak, Avalak, Kofoeds Skole, Foreningen Grønlandske Børn og Det Grønlandske Hus.

Hvis du hører om andre arrangementer er du velkommen til at henvende dig til Det Grønlandske Hus, - så vil dit arrangement også komme med på programmet.

Alle tidspunkter er cirka tider. Der kan forkomme ændringer.

Grønlands Nationaldag i Nordjylland 21. juni 2019.

Ved Lindholm kirke arrangerer foreningen Ikerasak:

Nal./ Kl. 10:00                          Flaghejsning og efterfølgende gudstjeneste i Lindholm Kirke.

Nal./ Kl. 12:00 – 18:00         Kaffe, the, kage.

Nal./ Kl.18:00                          Spisning – 50 kr./portion.

Nal./ Kl. 12:00 – 22:00         Der vil være underholdning hele eftermiddagen og aftenen.

Det Grønlandske Hus / Kalaallit Illuani 

Nal./ Kl. 10.00  Samling i Det Grønlandske Hus/ Kalaallit Illuani. Der vil blive serveret kaffe, the og rundstykker/ Ullaakkorsiorneq.

Nal./ Kl.11:00    Flaghejsning og tale ved DGH-formand Anna Lynge/ Erfalasulerneq - 

siulittaasoq Anna Lynge oqalugiassaaq.

Det grønlandske kor Ikinngutigiit  vil optræde ved denne del af festlighederne.

Zoologisk Have/ Uumasuusivimmi 

Nal./ Kl. 15:00 Velkomsttale/ Tikilluaqqusinerit: Direktør Bo Albrechtsen & Direktør Henrik Johansen

Nal./ Kl. 15:30 Musik/ Nipilersorneq  “De 3 grønlandske tenorer” .

Nal./ Kl.16:00 Kagebord med danske og grønlandske kager/Kaffillerneq kaagillernerlu.

Nal./ Kl. 16:15 Musik og dans/ qitittalerlugu “Paannaat”. 

Nal./ Kl. 16:35 Musik/ Nipilersorneq “Vaigat musik band”.

Nal./ Kl.17:00 Smagsprøver/ Tamulugassat ooqattaarneqarsinnaasut  Arctic Street Food.

Nal./ Kl.18:00 Afslutning/Naggasiineq.

I løbet af eftermiddagen vil der være sjov og leg for børn og barnlige sjæle på plænen med AVALAK. Kofoed Skole, Aalborg udfordrer os alle til Inuitgames.

Alle der har lyst dertil er velkomne til at sælge deres husflid og andre grønlandske produkter på vores Grønlandske marked. Hvis du vil have et salgsbord skal du blot bestille dette hos Bo Albrechtsen på mail: ba@dgh-aalborg.dk.

Havens grill kan som tidligere år bruges til tilberedning af medbragt mad, ligesom også Zoo´s cafeer og kiosker kan benyttes.

Adgangs armbånd til arrangementet i Aalborg Zoo kan afhentes i Det Grønlandske Hus fra 4.6.2019.

 

Hvis du gerne vil se alle de arrangementer der finder sted på Nationaldagen i hele Danmark kan du klikke her

 

 

 


Vær med til grønlandsk marked 21.6.

Kom med til grønlandsk marked på nationaldagen.

Du er velkommen til at sælge dit husflid, håndarbejde, kunsthåndværk og andet godt på det nye grønlandske marked i Aalborg Zoo på nationaldagen.

Hvis du vil have et salgsbord skal du blot bestille et hos direktør Bo Albrechtsen på mail: ba@dgh-aalborg.dk. 
På selve dagen hjælper vi hinanden med bordene, og du stille dine varer op ml. 14:00 - 14:30.

Se programmet for hele dagen, - og alle de arrangementer der finder sted i Nordjylland og resten af Danmark d. 21.6.2019 her

Åben rådgivning i Frederikshavn i dag

Kom forbi i dag fra kl. 11 - til 15:00.

Du finder den åbne rådgivning på adressen; 


Hånbækvej 32A. Hvor vi har et lokale i visitationen i Ungeenheden. Lokalet hedder "touch down".

Du kan med fordel bestille tid hos rådgiverne. Kontakt Lisbeth 61438832. Du kan også bare komme forbi, så finde vi tid til dig også.

Læs mere om Det Grønlandske Hus åbne rådgivning her: https://dgh-aalborg.dk/ben-rdgivning.

Der også åben rådgivning i Aalborg alle hverdage og på udvalgte datoer i Hjørring. Se hvornår vi er i Hjørring på Det Grønlandske Hus hjemmeside: https://dgh-aalborg.dk/ben-rdgivning-hjrring

Samlet program for Grønlands Nationaldag

I år har vi samlet oversigten over alle aktiviteter i Nordjylland på Grønlands Nationaldag i en og samme meddelse.

Håbet er at du får et bedre overblik over de muligheder du har på dagen og - ikke mindst - at du og dine får lyst til at deltage i et eller flere af de arrangementer er finder sted.

Programmet sat sammen af: Ikinngutigiit, Ikerasak, Avalak, Kofoeds Skole, Foreningen Grønlandske Børn og Det Grønlandske Hus.

Hvis du hører om andre arrangementer er du velkommen til at henvende dig til Det Grønlandske Hus, - så vil dit arrangement også komme med på programmet.

Alle tidspunkter er cirka tider. Der kan forkomme ændringer.

Grønlands Nationaldag i Nordjylland 21. juni 2019.

Ved Lindholm kirke arrangerer foreningen Ikerasak:

Nal./ Kl. 10:00                          Flaghejsning og efterfølgende gudstjeneste i Lindholm Kirke.

Nal./ Kl. 12:00 – 18:00         Kaffe, the, kage.

Nal./ Kl.18:00                          Spisning – 50 kr./portion.

Nal./ Kl. 12:00 – 22:00         Der vil være underholdning hele eftermiddagen og aftenen.

Det Grønlandske Hus / Kalaallit Illuani 

Nal./ Kl. 10.00  Samling i Det Grønlandske Hus/ Kalaallit Illuani. Der vil blive serveret kaffe, the og rundstykker/ Ullaakkorsiorneq.

Nal./ Kl.11:00    Flaghejsning og tale ved DGH-formand Anna Lynge/ Erfalasulerneq - 

siulittaasoq Anna Lynge oqalugiassaaq.

Det grønlandske kor Ikinngutigiit  vil optræde ved denne del af festlighederne.

Zoologisk Have/ Uumasuusivimmi 

Nal./ Kl. 15:00 Velkomsttale/ Tikilluaqqusinerit: Direktør Bo Albrechtsen & Direktør Henrik Johansen

Nal./ Kl. 15:30 Musik/ Nipilersorneq  “De 3 grønlandske tenorer” .

Nal./ Kl.16:00 Kagebord med danske og grønlandske kager/Kaffillerneq kaagillernerlu.

Nal./ Kl. 16:15 Musik og dans/ qitittalerlugu – “Paannaat”. 

Nal./ Kl. 16:35 Musik/ Nipilersorneq “Vaigat musik band”.

Nal./ Kl.17:00 Smagsprøver/ Tamulugassat ooqattaarneqarsinnaasut  Arctic Street Food.

Nal./ Kl.18:00 Afslutning/Naggasiineq.

I løbet af eftermiddagen vil der være sjov og leg for børn og barnlige sjæle på plænen med AVALAK. Kofoed Skole, Aalborg udfordrer os alle til Inuitgames.

Alle der har lyst dertil er velkomne til at sælge deres husflid og andre grønlandske produkter på vores Grønlandske marked. Hvis du vil have et salgsbord skal du blot bestille dette hos Bo Albrechtsen på mail: ba@dgh-aalborg.dk.

Havens grill kan som tidligere år bruges til tilberedning af medbragt mad, ligesom også Zoo´s cafeer og kiosker kan benyttes.

Adgangs armbånd til arrangementet i Aalborg Zoo kan afhentes i Det Grønlandske Hus fra 4.6.2019.

 

Hvis du gerne vil se alle de arrangementer der finder sted på Nationaldagen i hele Danmark kan du klikke her

 

 

 

Aktivitets-, være- og opholdsteders åbningstider i ferien

Sommerferien nærmer sig med raske skridt, - og som altid betyder ferien ændrede åbningstider rigtig mange steder.

Vi har samlet ændringerne for tilbuddene i Aalborg kommune tilbud nedenfor:

 Bo- og Gadeteamet Åbent hele sommeren

Café Hjerterummet Lukket ugerne 30 & 31

Café Parasollen Lukket ugerne 30 & 31

Café VæXt Åbent hele sommeren. Særlige åbningstider for uge 28-33: Man. lukket pga. udflugter (undtagetuge 33), tirs. kl. 10.30-15, ons kl 15-19.30, tors. kl 15-19.30, fre. kl 10.30-15

Dagvarmestuen Nørresundby Lukket fra d. 25.7 til d. 4.8.

Dagvarmestuen Søndergade Åbent alle ugens dage hele sommeren

Det Grønlandske Hus Åbent hele sommeren , Tamatta lukket ugerne 29 & 30.

Den Sociale Skadestue Åbent hele sommeren hver aften/nat kl. 18-07

Gården Lukket i ugerne 29, 30 & 31

Herberget Åbent hele sommeren

Kofoeds Skole Ågade Lukket i ugerne 29 & 30

Kofoeds Skole Øst Lukket i ugerne 29 og 30

Mobilcafeen Lukket fra d. 12.6. til d. 31.7.

Møllepladscentret Lukket i ugerne 29, 30 0g 31

Natvarmestuen Åbent hele sommeren hver aften/nat kl. 21-07

Reden Aalborg Åbent hele sommeren

Man.-fre.: Rådgivning, følgeskab, bisidderfunktion mv. efter aftale. Tirs. og tors.14-17: Åben rådgivning uden forudgående aftale. Tirs. og tors.14-17: Åben Café. Tors.17-20: Åben Sundhedsklinik. Tors.17-20: Juridisk rådgivning uden forudgående aftale 

Støtteorganisationen for hjemløse og socialt udsatte: Åbent hver lørdag hele sommeren kl. 15-21 i vekslende lokaler, så spørg i miljøet vedr. aktuelle placering

Substitutionsbehandling Åbent alle hverdage hele perioden kl. 8.30-12

Svenstrupgård Døgnåbent hele sommeren

Tandbussen Lukket hele juli

Ungecoachprojektet Lukket uge 30.

 

 

 

Fælles indsats skal sikre bedre uddannelsesforløb for elever i grønlandsk 9. kl.

Aalborg kommune, HF&VUC NORD og Det Grønlandske Hus arbejder sammen for at sikre dig det bedst mulige studieforløb i HF&VUC NORDs 9. klasse for grønlændere.

Målet med den fælles indsats er at sikre dig den støtte og rådgivning du evt. kan få brug for under uddannelsesforløbet, så du kommer hel og sikkert igennem.

Hvad får du når du vælger at tage en 9. klasse for grønlændere?

HF&VUC NORD tilbyder 9. klasse for grønlændere over 25 år i et trygt og fællesskabsorienteret studiemiljø.

Det tager ét år at tage 9. klasse - og forløbet varer fra august 2019 til juni 2020. HF&VUC NORD og Aalborg kommune samarbejder med Det grønlandske hus om økonomiske og sociale forhold.

I klassen får du undervisning i dansk som andet sprog, matematik og engelsk. Du får også introducerende undervisning i it og naturvidenskab. En 9. klasse på VUC er adgangsgivende til en erhvervsuddannelse og 10. klasse.

Tager du en 9. klasse for grønlændere får du klasselærere og studievejledere, der har et særligt kendskab til de udfordringer, som grønlandske kursister kan opleve - både fagligt, socialt og kulturelt. Derfor kan du forvente at få løbende individuel og fælles vejledning i tilknytning til forløbet.

Hvis du har behov for yderligere støtte har Aalborg kommune ansat Julie Bødker som uddannelseskonsulent. Julie har arbejdsplads i Det Grønlandske Hus. Julie er mentor og tovholder, og hun vil blandt andet være behjælpelig med at søge bostøtte, bolig, misbrugsbehandling, anden form for behandling i sundhedsvæsnet, dit samarbejde med jobcenteret, UU vejleder m.v.

Hvem kan optages?

Voksne over 25 år med grønlandsk baggrund, som har lyst til at gå i skole hver dag fra kl. 8-13.25, hvilket svarer til 30 lektioner om ugen i en fast klasse med max 25 kursister.

Tilmelding

For at blive tilmeldt skal du til samtale ved en studievejleder på HF&VUC Nord.

Du kan bestille en tid via HF&VUC NORD www. hfvucnord.dk, eller ved at komme forbi i studievejledningens åbningstid: mandag-fredag 8.00-13.00. .

Hvis du har spørgsmål, behov for yderligere information - eller blot brug for hjælp til f.eks at aftale samtalen med HF&VUC Nord er du er velkommen til at kontakte uddannelseskoordinator Julie Bødker i Det Grønlandske Hus, eller på telefon: 30957963

Økonomi

Prisen for uddannelsen er 600 kr.

Du er SU-berettiget under forløbet, hvis du overholder mødepligt og krav til studieaktivitet

Start

August 2019 med afsluttende eksamen juni 2020