BØRN MED PÅ UDDANNELSE

Når man medbringer børn på uddannelse, er det særligt vigtigt at være i god tid med forberedelserne.

BØRNEPASNING OG SKOLE

Inden du rejser fra Grønland, er det vigtigt at have undersøgt pasningstilbud og skoler til dine børn. Allerede mens du bor i Grønland, kan du få dine børn skrevet op til pasningstilbud.  Et godt sted at begynde er på kommunens hjemmeside www.borger.dk , Aalborg Kommune og Frederikshavn Kommune. Prøv at finde pasningstilbud eller skole tæt på din kommende adresse.  
 

ØKONOMI

Med hensyn til økonomien har man som studerende mulighed for forskellig former for støtte via kommunen. Man kan søge om højere boligstøtte og friplads i daginstitutionen. Du vil også modtage et børnetilskud fra kommunen (børnechecken) og søge om et ekstra tillæg. Du kan læse mere på www.borger.dk  
 

REJSE TIL BØRN

Inden din uddannelsesvejleder kan udstede rejsen til dine børn, skal du have indsendt en kopi af en underskrevet lejekontrakt, da Selvstyret kræver, at man har fremskaffet en bolig, hvis børnenes rejse skal betales. Rejserne bestilles via din uddannelsesvejleder.


SKAL DU HAVE DIN ÆGTEFÆLLE ELLER SAMLEVER MED?

Det en god ide at snakke sammen med din samlever om, hvad din samlever skal lave i Danmark. Vil din samlever i gang med at studere eller søge arbejde? Det kan også være, at din samlever til at begynde med skal søge kontanthjælp via kommunen. Der er ofte lang behandlingstid ved det offentlige, så jo mere I kan forberede jer hjemmefra, desto bedre. Hvis I har spørgsmål omkring sociale forhold, er I meget velkomne til at benytte vores socialvejledere i Det Grønlandske Hus. I finder deres kontaktinfo på vores hjemmeside.

Få flere gode råd i brochuren Velkommen til Aalborg